VIDEO-INDBLIK

Nedenfor kan du se klip fra AUS’ besøg hos de forskellige klubber i efteråret 2016 og foråret 2017:

6. april 2017:

AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. Hun har netop besøgt Skakklubben, SK1968. Hun beretter her om besøget:

“Man kan stille sig selv spørgsmålet: Er skak en sport? Det er et meget omdiskuteret spørgsmål, men uanset konklusionen, så er SK196 en aktiv skakklub, hvor der sker en helt masse. Hver mandag er der klubaften, hvor programmet for den enkelte aften fx kan stå på lynskak, klubturnering, et fordrag eller lignende. Klubber har omkring 100 medlemmer, som spiller på alt fra begynderniveau til skakliga-niveau. Klubbens spillere består af både studerende samt yngre og ældre skakspillere, men på trods af den store diversitet i alder i klubben har medlemmerne et godt sammenhold. Mit besøg i klubben var utrolig hyggeligt, og jeg fik lov til både at se en del af deres igangværende klubturnering og en smule lynskak. Turneringen bar selvfølgelig præg af seriøsitet og grundig eftertanke, mens der i lynskak er fart over feltet og også bliver grinet og snakket.”

 

 

31. marts 2017:
AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. Hun har nu besøgt Kenikan. Hun beretter her om besøget:

“Jeg fik mig noget af en overraskelse, da jeg besøgte Møllevangsskolen for at overvære en træning hos Kenikan, vores klub for japansk kampsport. Jeg havde ikke forestillet mig så stor en indlevelse og entusiasme, som klubbens medlemmer har for deres sport! Hos Kenikan udbyder de 3 forskellige former for kampsport, og jeg var så heldig at få indblik i to af dem: Okinawa Shorin Ryu (karate) og Katori Shinto Ryu (Japansk våbenkamp). Helt vildt spændende! Holdene i klubben er forholdsvist små, men til gengæld er der masser af intensitet og gejst, når de træner. Jeg vil næsten vælge at kalde sporten for en form for kunstart, og vil lade videoen neden for tale for sig selv…” 

15. marts 2017:

AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. Hun har nu besøgt Team Århus Floorball. Hun beretter her om besøget:

“Ugentligt har TÅF både dame-, herre- og fællestræning. Jeg valgte at kigge forbi til en fællestræning, fordi jeg blev informeret om, at netop denne træning gav klubben et helt særligt sammenhold – og det må jeg give dem ret i. De hjælpes alle sammen ad med at stille banderne op inden træningen går i gang, og dernæst står den ellers på fælles, hård – men sjov – opvarmning, inden stavene tages i hånden. Til fællestræningen er der altid fokus på, at alle kan være med, og til dagens træning var der faktisk også mødt en håndfuld nye op. Det var dejligt med egne øjne at se, at de blev budt velkomne med åbne arme i klubben. De fik blandt andet en introduktion i, hvordan staven holdes korrekt og fik introduceret nogle basale skud, men de fik også lov til bare at springe ud i at spille en floorballkamp sammen med de resterende spillere til træningen.” 

 

8. marts 2017:
AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. Hun har nu besøgt Aarhus Studenternes Volleyballforening. Hun beretter her om besøget:

“Hos ASV er der virkelig plads til alle. ASV er en stor volleyballklub med mange hold på forskellige niveauer på både herre- og dameside. På mit besøg hos ASV fik jeg lov til at få et indblik i, hvordan det er at være helt ny på volleyballbanen, da jeg overværerede et dame introhold. Selvom damerne stadigvæk var ret nye, så var der et stort engagement og høj motivation bag slagene. Damerne gik ind til de tålmodige træneres forskellige øvelser med oprejst pande. Når boldene ind i mellem fløj steder hen, som ikke lige var tiltænkt, så prøver man bare igen! Seje damer, skønt miljø.”  

21. februar 2017:

AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. Hun har nu besøgt Aarhus Studenter Roklub. Hun beretter her om besøget:

“Om sommeren går det løs på vandet, men om vinteren træner Aarhus Studenter Roklub indendørs på maskiner – og det går ikke stille for sig! Deres træning minder ifølge dem selv mest om et træningspas på et spinninghold blot med romaskiner. De træner i samme lokale og alle er velkomne trods niveauforskelle. 2 gange om ugen har de træningslokalet til rådighed og derudover har klubbens medlemmer mulighed for også at svømme én gang om ugen. Medlemmerne i klubben nyder også til tider en fredagsøl eller spiser aftensmad sammen efter træning. Sidst i videoen nedenfor vises klip fra en konkurrence, som har kørt hen over vinteren. Det er en online konkurrence, hvor hold fra forskellige roklubber kæmper imod hinanden på tid. Der benyttes kun én maskine, og denne aften ror 6 ihærdige gutter 25 km sammen, hvor hver mand er på maskinen 20 sekunder før der foretages et skift! ASR har mere end 200 medlemmer, men har masser af plads til nye medlemmer, så tøv ikke med at kontakte dem!”

6. februar 2017:
Så er alle hjemvendt uden brækkende lemmer fra AUS Skitur 2017. Turen gik til de franske alper i Risoul og heldigvis havde vi vejret med os og det var muligt at stå på ski alle dage – flere dage med blå himmel og solskin.

Senere vil en masse billeder fra turen blive tilgængelige her på siden.

25. januar 2017:
Eksamensperioden er overstået for de fleste og det nye semester er lige om hjørnet. De fleste studerende skylder dog sig selv en lille ferie – og mange har heldigvis valgt at holde ferie i form af AUS Skitur 2017 og tage afsted til Risoul sammen med den daglige ledelse fra AUS fra fredag d. 27. januar til d. 5. februar.

AUS tager hvert år på skitur i enten uge 4 eller uge 5 og turen henvender sig til alle studerende i Århus som går på en videregående uddannelse. På turen er det muligt at tage afsted sammen med dine kammerater, uanset hvilket studie, som I går på. Det betyder, at bussen, som i år kører til Risoul i Frankrig, bliver fyldt op med mange forskellige mennesker, som ud over at være studerende har det til fælles, at de forhåbenligt glæder sig helt vild til en fantastisk uge i sneen.

Bussen kører fredag kl. 20.00 fra Fredrik Nielsens Vej 4, hvor vi, den daglige ledelse, også har vores kontor. I uge 5 holder kontoret derfor lukket. Vi opdaterer både hjemmesiden og Facebook med vores nye åbningstider på kontoret, når vi er tilbage i uge 6.

5. december 2016: På besøg hos Aarhus Studenter Gymnastik
AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. I dag var hun på besøg hos Aarhus Studenter Gymnastik . Hun beretter her om besøget:

“Hos ASG var jeg så heldig, at det lige passede med, at jeg kunne besøge både et fitnesshold og et springhold. ASG har nemlig både masser af gymnastik- og fitnesshold, så der er noget for alle. Hos Rytmefitness blev der løftet håndvægte, lavet svingøvelser, styrketræning og meget mere. Det er et meget alsidigt fitnesshold, hvor rytmik er i fokus. Herefter besøgte jeg et af klubbens springhold. Holdet er for både piger og drenge og det var tydeligt, at der var stor niveauforskel på de deltagende. Ved at træningen foregik ved forskellige “stationer” og på forskellige måder alt efter de deltagende, så blev der taget hensyn til niveauforskellen og det fungerede fremragende. Der var en super stemning på holdet, højt humør og en masser latter. Det var en fornøjelse at besøge ASG!”

28. november 2016: På besøg hos AUS Basket

AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. I dag var hun på besøg hos AUS Basket. Hun beretter her om besøget:

“Cykelturen er lidt lang for de piger, som træner på dette pigehold hos AUS basket. Man skal en tur udenfor Ringvejen, men for disse piger er det det hele værd. De dyrker basket og de dyrker deres sportslige venskaber, og de gør det med et smil! Træningen består af mange forskellige øvelser og små kampe. Selvom flere af pigerne først var startet på holdet i sommers, så havde de allerede lært rigtig meget – og det på trods af, at nogle af dem aldrig havde rørt en basketbold tidligere. AUS Basket mener det, når de siger, at der er plads til alle, så det er bare med at komme afsted”

24. november 2016: På besøg hos JAI Fodbold
AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. I dag var hun på besøg hos JAI Fodbold. Hun beretter her om besøget:

“Lad mig være ærlig, det var en helt vild kold aften. Vanter, hue, tykke strømper og GoPro-kamera blev fundet frem, og jeg drog mod Katrinebjergskolens grusbane. Det kolde vejr taget i betragtning var jeg imponeret over det store fremmøde til aftenens træning. Men JAI Fodbold har regnet den ud, for selvfølgelig tropper alle mand op, når der er højt humør og Whiskey Cup! Til vintertræningerne spilles der både på herre- og damesiden en intern turnering, henholdsvis Whiskey Cup og Gyldne Damer. I slutningen af februar findes vinderne så efter at have spillet mange træningskampe hele vinteren”.

Se en video fra besøget her:

2. november

Tilmeldingen til AUS Skitur 2017 lukkede officielt d. 1. november. Skulle der alligevel være nogle studerende, som har fortrudt, at de ikke fik tilmeldt sig, så skriv en mail til okonomi@aus.au.dk for at høre om mulighederne for at få et plads på turen alligevel.

Vi glæder os til en god skitur i uge 5!

30. oktober 2016: På besøg hos Lommeulken

AUS’ kommunikationsansvarlige, Camille, besøger vores 16 sportsklubber. I dag var hun på besøg hos Lommeulken. Hun beretter her om turen:

“Lommeulken er vores fiskeriklub som hele året tager på ture og afholder arrangementer. Denne dag gik turen til Harlev Put&Take, hvor der skulle fanges regnbueørreder. Besøget bar præg af en afslappet og humoristisk stemning, og jeg følte mig meget velkommen. Der blev fisket i godt fire timer, men undervejs blev der også tændt op i grillen og grillet pølser til hotdogs – så bliver det simpelthen ikke mere hyggeligt!

En af lommeulkene havde været så flink at tage en fin lyserød fiskestang med til mig, så jeg kunne få mest muligt ud af mit besøg hos klubben. Jeg havde aldrig nogensinde prøvet at fiske før, men et par af de gæve gutter lærte mig det i løbet af dagen, og til sidst var der endelig fangst!” 

Se en video fra besøget her: